Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.03.24

Csatlakozás a szövetkezet villamos hálózatára

Egy villanyszerelő szakember bevonásával (nem szükséges EON regisztrált) egy megfelelő villanyórát kell felszerelni az ajtón kívülre, hasonlóan a többi garázshoz, és így csatlakozni a szövetkezeti elektromos hálózatra. Ez esetben a villanyóra almérőként (költség osztóként) funkcionál a későbbiekben.
A villanyóra szakszerű felhelyezéséért, a későbbiekbeni  balesetmentes és műszakilag megfelelő működésért a munkát megrendelő tulajdonos felel. Amennyiben a nem megfelelő kivitelezés miatt a szövetkezeti hálózaton illetve más garázsoknál műszaki problémák, károk keletkeznek, ezek elhárításának a költsége a garázstulajdonost terheli.
Ha nem a garázs tulajdonos, hanem egy általa megbízott személy (pld. garázs bérlő) intézi és fizeti a villanyóra felszerelést, az anyagi felelősség akkor is a garázs tulajdonost terheli.

Az óra kívülről történő leolvashatóságát a későbbiekben a garázs tulajdonosnak kell biztosítania.
A felszerelés és a villanyóra költségét nem a szövetkezetnek, hanem a garázs tulajdonosnak kell fizetni.

Felszerelés megvalósulásakor egy írásos feljegyzést kell készíteni, mely az alábbiakat tartalmazza:
- garázs azonosító száma
- rákötés időpontja
- induló óra állás
- az óra gyári száma és a gyártási éve
- a felszerelést végző villanyszerelő (illetve vállalkozás) neve, címe.
- a munkát megrendelő tulajdonos neve, címe, telefon száma és aláírása.

A rákötés befejeztét követően 1 héten belül ezt a feljegyzést el kell küldeni a szövetkezet címére postai úton (vagy ha megoldható személyesen átadni).
A garázs tulajdonos ebből a feljegyzésből tartson meg magának egy példányt és azt őrizze meg.

Amennyiben a felszerelést követően a későbbiekben a tulajdonos meg akarja szüntetni a rácsatlakozást, fontos, hogy ezt egyeztesse a szövetkezettel. Ez eseteben írásos feljegyzést kell készíteni a szövetkezettel együtt a leszerelendő óra állásáról.