Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.06.10

Szövetkezeti áram használattal kapcsolatos dolgok szabályzása.

A 2022.05.31-i közgyűlés határozatot fogadott el az alábbi szabályok bevezetéséről. (Mivel nincs Szervezeti és Működési Szabályzata a szövetkezetnek, a legfontosabb dolgokat határozatokban szabályozza a közgyűlés.)

A szövetkezeti áram hálózathoz engedély nélkül hozzányúlni, azon szerelési tevékenységet végezni tilos.

A szövetkezeti áram hálózathoz történő kapcsolódás, vagy arról történő leválás előzetes írásos engedélyhez kötött.

A garázstulajdonos által korábbiakban felszerelt villanyórát lecserélni írásos engedély nélkül tilos.

A villanyóra esetleges meghibásodását, téves mérését jelezni kell.

A leplombált villanyórához (illetve egyéb villamos részekhez) nyúlni engedély nélkül tilos.

A szövetkezet időközönként jogosult ellenőrizni a garázsok villamos mérőórájának működését egyeztetett időpontban egy elektromos eszköznek a garázs villamos hálózatára történő kapcsolásával.

A garázstulajdonos köteles biztosítani a villanyórájának a leolvashatóságát.

Szabálytalan szövetkezeti villamos áram vételezés esetén a szövetkezet jogosult azt villanyszerelő vállalkozóval megszüntetni, melynek költségét a garázs tulajdonosa köteles utólag a szövetkezetnek megtéríteni, kifizetni.

10.000 Ft-nál nagyobb áram díj tartozás esetén szövetkezet jogosult az adós garázst a szövetkezeti áram hálózatról leválasztani, melynek költségét a garázs tulajdonosa köteles utólag a szövetkezetnek megtéríteni.

A szövetkezeti áram díj elszámolás 55 Ft/kWh összeggel történik mindaddig, amíg nem lesz jelentősebb EON áremelés.

Az éves szövetkezeti áram díj elszámolás során a felszámított díj összege minimum 400 Ft/garázs/év, függetlenül, az elhasznált áram mennyiségétől.

A szövetkezeti áramot használóknál az1980 évnél korábban gyártott egyéni villanyórákat le kell cserélni, mivel azok pontossága nem garantált. A cserét a garázs tulajdonosnak kell megoldania saját költségen. Fontos, hogy a villanyóra cserét megelőzően egyeztetni kell az elnökkel, milyen órát szerelnének fel, erről írásos feljegyzés készül, valamint jegyzőkönyvet kell felvenni a cseréről, a régi óra állásáról.